Dag van de Arbeid: moment om stil te staan bij arbeidsomstandigheden

Vandaag, 1 mei, is de Dag van de Arbeid. Op deze dag wordt stilgestaan bij de - soms zwaarbevochten - verworvenheden op het gebied van (eerlijke) arbeidsvoorwaarden en (veilige) arbeidsomstandigheden. Het is ook een dag waarop in Nederland, anders dan in de meeste ons omringende landen, gewoon wordt gewerkt! Maar laten we toch even stil te staan bij het feit dat wij het in ons land op het gebied van arbeidsvoorwaarden en veiligheid op het werk goed voor elkaar hebben. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Met name loont het de moeite aandacht te hebben voor het vergroten van het werkplezier en de inzetbaarheid van werknemers. Duurzame inzetbaarheid is een groot goed om na te streven, zeker op een dag als vandaag. Hoe doe je dat? Kijk op onderstaande links, waarin we een aantal tips hebben benoemd.

Datum:  01 mei 2018

Geschreven door:  Ruud Olde

Leestijd:  +/- 2 minuten

Vandaag, 1 mei, is de Dag van de Arbeid. Op deze dag wordt stilgestaan bij de - soms zwaarbevochten - verworvenheden op het gebied van (eerlijke) arbeidsvoorwaarden en (veilige) arbeidsomstandigheden. Het is ook een dag waarop in Nederland, anders dan in de meeste ons omringende landen, gewoon wordt gewerkt!

Maar laten we toch even stil te staan bij het feit dat wij het in ons land op het gebied van arbeidsvoorwaarden en veiligheid op het werk goed voor elkaar hebben. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering. Met name loont het de moeite aandacht te hebben voor het vergroten van het werkplezier en de inzetbaarheid van werknemers. Duurzame inzetbaarheid is een groot goed om na te streven, zeker op een dag als vandaag.

Hoe doe je dat? Kijk op onderstaande links, waarin we een aantal tips hebben benoemd.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.