Interview: Marloes geeft vijf tips voor het geslaagd uitoefenen van het retentierecht

In de bouw komt het nog wel eens voor dat een aannemer een gerealiseerd gebouw onder zich houdt om betaling van openstaande facturen door de opdrachtgever af te dwingen. In de praktijk kan dit een doeltreffend middel zijn, maar soms gaat het nog wel eens mis. In dit interview gaat Marloes Beeren, advocaat Bouwrecht bij Poelmann van den Broek advocaten in op het retentierecht in de bouw en bespreekt vijf tips voor het geslaagd uitoefenen van het retentierecht.

Datum:  25 januari 2019

Geschreven door:  Marloes Beeren

Leestijd:  +/- 2 minuten

In de bouw komt het nog wel eens voor dat een aannemer een gerealiseerd gebouw onder zich houdt om betaling van openstaande facturen door de opdrachtgever af te dwingen. In de praktijk kan dit een doeltreffend middel zijn, maar soms gaat het nog wel eens mis. In dit interview gaat Marloes Beeren, advocaat Bouwrecht, in op het retentierecht in de bouw en bespreekt vijf tips voor het geslaagd uitoefenen van het retentierecht.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben,  neem dan gerust contact op met Marloes via onderstaand formulier. De tips uit het interview kunt u ook rustig nalezen in dit artikel.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.