Team arbeid en onderwijs: advocaten voor ondernemers

Het team arbeid en onderwijs bestaat uit 6 advocaten en 1 team-assistente (juridische secretaresse). Het werk van onze advocaten draait om allerhande arbeidsrechtelijke vraagstukken, zoals ontslag, reorganisatie, arbeidsovereenkomsten, arbeidsomstandigheden, CAO en verzuim. Dit alles veelal vanuit het perspectief van de werkgever/ondernemer

Daarnaast houden wij ons bezig met actualiteiten, zoals de welbekende uitdagingen bij het vinden en behouden van personeel en de implementatie van ESG Reporting. Ook ondersteunen wij onze klanten bij het eigen maken van nieuwe regelgeving zoals de Wet bescherming klokkenluiders en de Wet toekomst pensioenen.

Wie zijn onze klanten?

Team arbeid en onderwijs werkt veel voor ondernemers in de sectoren Productie & Tech, Retail en Bouw & Vastgoed. Wij ondersteunen onze klanten bij geschillen, waarbij we altijd praktisch en in oplossingen denken en de commerciële belangen van onze klanten altijd meewegen. Voor onze klanten willen wij maar één ding: resultaten behalen. Als het niet anders kan procederen we.

Hoe werken wij samen?

Wij lopen vaak (al dan niet digitaal) bij elkaar naar binnen en werken vaak samen met andere teams om de expertises van meerdere servicegebieden te bundelen. Zo leren we van elkaar en zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Die kennis delen wij met klanten door bijeenkomsten te organiseren onder de vlag van onze PvdB Academy.

Wat ga jij doen?

Je maakt onderdeel uit van een ambitieus team waarbij je snel aan de slag gaat met eigen dossiers. We streven ernaar om jou te laten uitblinken door je te stimuleren aan de slag te gaan met dossiers, zaken en vraagstukken waar je goed in bent en ook leuk vindt om te doen.

Je vertaalt jouw kennis in praktische adviezen waar de klant direct verder mee kan. Hoewel je risico’s onderkent, blijf je altijd denken in oplossingen. Hierbij kun je op hulp rekenen: de spreekwoordelijke deur van je collega staat altijd open om te sparren.

Wie ben jij?

Wij zijn niet op zoek naar het schaap met de 5 poten. Dit schaap bestaat namelijk niet. We zijn op zoek naar een advocaat arbeidsrecht met 5-8 jaar werkervaring. Tot zover de harde eisen. Wij gaan ervan uit dat je over bepaalde talenten beschikt die je nodig hebt als advocaat. Wat jouw talenten zijn? Dat bespreken we graag met jou tijdens een kennismakingsgesprek.

Jouw talent = ons succes

Binnen Poelmann van den Broek vinden wij het belangrijk dat iedereen zijn talenten optimaal kan benutten. Daarom hebben wij een talentmanagementprogramma ontwikkeld. In dit programma krijg jij de mogelijkheid om je, ook als je al veel werkervaring hebt, te blijven ontwikkelen. Samen met jouw ‘buddy’ praat je regelmatig over jouw ambities en ontwikkelvragen. Wij helpen/ondersteunen je daar graag bij.

Toplocatie en -faciliteiten

Ons kantoor ligt aan de Wijchenseweg in Nijmegen en is gemakkelijk te bereiken met auto, de fiets en openbaar vervoer. Het pand biedt de mogelijkheid om in teams te werken en elkaar te ontmoeten. We vinden het belangrijk om dat zoveel mogelijk te faciliteren. Want juist de combinatie van al onze expertises maakt dat we klanten op alle relevante vlakken gespecialiseerd kunnen adviseren.

Onze ICT-omgeving is zeer innovatief. Papieren dossiers kennen we niet meer. Daarnaast zijn we in staat om ons werk overal te kunnen doen. Precies op de plek die op dat moment het beste bij je past, Bijvoorbeeld een teamplek, een concentratieplek, of zelfs buiten op het terras of in de koffiehoek. Maar ook thuis kan jij je werk net zo goed doen.

Veel ruimte voor plezier

Deelname aan sportieve en sociale activiteiten, zowel binnen als buiten kantoor, wordt van harte aangemoedigd. Want samen actief zijn werkt beter. Zien we jou straks ook op onze vrijmibo? Of wat dacht je van het kantoorfeest met cabaret?

Verder organiseren we voor alle collega’s o.a. een padelcompetitie, een kartwedstrijd, een cursus mindfulness, yoga, een gezellig sinterklaasfeest met kinderen, een uitgebreide kerstborrel etc. Ook stimuleren we deelname aan voor jou interessante netwerken. Genoeg te beleven dus!

Wat bieden we jou?

  • Een plezierige informele werkomgeving met gedreven professionals;
  • Een dienstverband voor 32-40 uur per week;
  • Een concurrerend salaris;
  • 25 tot 30 vakantiedagen afhankelijk van leeftijd en ervaringsjaar o.b.v. 40-urige werkweek;
  • Maximaal 3 verplichte verlofdagen voor rekening van werkgever;
  • Werken in een modern kantoorpand;
  • Thuiswerkmogelijkheden en -vergoeding;
  • Veel aandacht voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling, doorgroeimogelijkheden én een goede werk/privébalans;
  • Veel aandacht voor jouw ontwikkeling, door regelmatig cursussen op kantoor te organiseren;
  • Leuke kantooractiviteiten.

Hoe verder?

Iedereen is welkom

We streven ernaar een werkgever te zijn met gelijke kansen voor iedereen. We zetten ons dan ook maximaal in voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. We zijn er namelijk van overtuigd dat we tot de mooiste resultaten komen als we verschillende persoonlijkheden, perspectieven en achtergronden samenbrengen.

Kopje koffie?

Ben jij na het lezen van deze vacature nieuwsgierig geworden? Dan nodigen we je van harte uit om een keer geheel vrijblijvend een kop koffie te komen drinken met een van onze advocaten.

Direct solliciteren mag natuurlijk ook. Graag zelfs! Stuur dan je CV en motivatie naar sollicitaties@pvdb.nl en r.olde@pvdb.nl.

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen mag je telefonisch contact opnemen met Ruud Olde, telefoonnummer 024-3810803. Uiteraard behandelen we je sollicitatie vertrouwelijk. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Werken aan uitdagende zaken

Onze klanten zijn ondernemers en jij zult werken aan uitdagende zaken.

Vitaliteit op de werkvloer

Deelname aan sportieve en sociale activiteiten, zowel binnen als buiten kantoor, wordt van harte aangemoedigd. Want actief zijn werkt beter.

Goede werk-privé balans

In gesprek zorgen we voor een ideale situatie. Ontspanning op werk, vitaliteit, parttime en thuiswerken krijgen allen aandacht.

Persoonlijke ontwikkeling

Alle medewerkers zijn even belangrijk en iedereen mag zichzelf zijn. Wij streven ernaar om jou te laten excelleren waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen.

Blijf Scherp Pvdb Horizon

Stel je vraag aan Ruud

Voor inhoudelijke vragen mag je telefonisch contact opnemen met Ruud Olde, telefoonnummer 024-3810803. Uiteraard behandelen we je sollicitatie vertrouwelijk.