Afscheid stagiaires Evert-Jan de Koning en Joyce ten Brinke

Net voor de kerst nemen wij afscheid van onze stagiaires Evert-Jan de Koning en Joyce ten Brinke. Deze stagiaires volgen beiden de Master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar kozen binnen onze kantoorbrede studentenstage ieder hun eigen weg.

Datum:  20 december 2017

Geschreven door:  Arjan Stuij

Leestijd:  +/- 2 minuten

Net voor de kerst nemen wij afscheid van onze stagiaires Evert-Jan de Koning en Joyce ten Brinke. Deze stagiaires volgen beiden de Master Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar kozen binnen onze kantoorbrede studentenstage ieder hun eigen weg.

De kantoorbrede stage

Bij Poelmann van den Broek kunnen stagiaires zelf kiezen binnen welke servicegebieden zij ervaring op willen doen. Evert-Jan koos er bewust voor een semester vrij te nemen om stage te gaan lopen en richtte zijn pijlen op het servicegebied ondernemen. “Ik vond het insolventierecht erg interessant, met name het curatorschap is een vak apart. De curator wordt aangewezen door de rechtbank en is verantwoordelijk voor het vereffenen van boedel. Ik heb echt gezien hoe er wordt opgekomen voor de schuldeisers en besloten het insolventierecht volgend jaar op te nemen in mijn pakket.”

Inspiratie

Tijdens haar Masterclass Burgerlijk Recht maakte Joyce al kennis met Poelmann van den Broek, zij wist dus wat wij in huis hebben. “Deze stageplaats kwam precies op het juiste moment. Ik wilde aan mijn scriptie beginnen, maar miste nog wat inspiratie. Ik ben met name geïnteresseerd in huurrecht en arbeidsrecht en wist dat Poelmann van den Broek beide expertises in huis heeft. Dat is het voordeel van de kantoorbrede stage. Ik heb me mogen verdiepen in het arbeidsrecht, het huurrecht en andere rechtsgebieden. Daarnaast heb ik mijn schriftelijke vaardigheden kunnen verbeteren. Ik kan met “recht” zeggen dat ik in een korte periode veel heb geleerd en tevens inspiratie voor mijn scriptie heb opgedaan.”

Open cultuur

Beiden zijn het er over eens; er heerst een prettige en open cultuur. “Er werken veel jonge mensen bij Poelmann van den Broek, die je overal voor uitnodigen. Zo mocht ik deelnemen aan activiteiten van de Jonge Balie, de vrijdagmiddagborrels en een lunch met het team buiten de deur”, aldus Evert-Jan. Joyce vult aan: “Daarnaast word je ook overal bij betrokken tijdens het werk. Je mag mee naar zittingen en besprekingen. Zo kan je beleven hoe het er in de praktijk aan toe gaat.”

Focus

Zowel Joyce als Evert-Jan geven aan dat focus het sleutelwoord is voor een succesvolle stage. Joyce: “Ik moest nog een tentamen doen tijdens mijn stageperiode, ik vond dat best een uitdaging. Daarnaast wil ik adviseren om gewoon jezelf te zijn en dicht bij jezelf te blijven. Alleen dan kan je ervaren of het werk en/of het kantoor echt bij je past. Evert-Jan: “Het is goed als je vooraf weet op welk rechtsgebied je wil focussen. Je kan binnen de kantoorbrede stage zelf kiezen, dus op die manier het beste uit de stageweken halen.”

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Bekijk hier de mogelijkheden en solliciteer direct.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.