Drie pittige vragen aan Jeroen Brinkman

Pittige vragen, daar zijn we gek op! We stellen ze om úw belangen perfect te kunnen verdedigen. Zo komen we namelijk lekker snel tot de kern. In deze rubriek doen we het eens omgekeerd en schotelen we uw advocaat een paar prikkelende vragen voor. Maak kennis met Jeroen Brinkman (advocaat huur en onroerend goed)

Datum:  12 september 2017

Geschreven door:  Jeroen Brinkman

Leestijd:  +/- 2 minuten

Pittige vragen, daar zijn we gek op! We stellen ze om úw belangen perfect te kunnen verdedigen. Zo komen we namelijk lekker snel tot de kern. In deze rubriek doen we het eens omgekeerd en schotelen we uw advocaat een paar prikkelende vragen voor. Maak kennis met Jeroen Brinkman (advocaat huur en onroerend goed)

Ben je voorstander van juryrechtspraak?

“Nee, absoluut niet! Ik vind dat we over het algemeen heel goed opgeleide rechters hebben, die met verstand van zaken de juiste beslissing kunnen nemen. Een jury kijkt niet met een professionele blik naar een zaak en kan daardoor teveel worden beïnvloed door gevoelens en wat in de media leeft. Stel iemand heeft 15 maanden huurachterstand en dreigt uit z’n huis te worden gezet. Met een zielig verhaal kan hij z’n persoonlijke tegenslag uitvergroten en de indruk wekken dat hij er helemaal niets aan kan doen. Een jury zal niet op de hoogte zijn van de wettelijke mogelijkheden die iemand beschermen tegen zomaar een huisuitzetting. Een rechter kan in dat geval objectiever beoordelen of iemand ergens een slaatje uit slaat of dat hij écht beschermd moet worden tegen onrecht. Juryrechtspraak lijkt me daarom niet gewenst, ook niet in civiele zaken, zoals huurkwesties.”

Wat vind je van de nieuwe deeleconomiebedrijven als Airbnb?

“Ik denk dat het goed is om slimmer gebruik te maken van bepaalde zaken. Delen is namelijk een prima manier om geldverspilling en milieuvervuiling tegen te gaan. Airbnb is daar een goed voorbeeld van waar het gaat om kortdurende verhuur. Natuurlijk zijn er ook negatieve gevolgen aan verbonden, zoals oneerlijke concurrentie en mogelijke overlast in de woonomgeving. Maar ik betwijfel of de overlast alleen door Airbnb wordt veroorzaakt, waarschijnlijk maakt het toerisme sowieso een enorme groei door. Zonder Airbnb zou de overlast wellicht nog groter zijn. Daarnaast biedt de wetgeving voldoende mogelijkheden om overlast tegen te gaan. Je mag namelijk je buren geen overlast (hinder) bezorgen. Als zich daadwerkelijk overlast voordoet, laten we die dan achteraf per case oplossen in plaats van hier weer extra regels voor te bedenken.”

Wat is jouw guilty pleasure, oftewel jouw uitlaatklep?

Ik ben over het algemeen vrij rustig. Ook bij mijn favoriete sporten, voetballen en wielrennen, zal ik niet snel met krachttermen smijten. Wel ben ik enorm fanatiek in sport en spel en wil ik erg graag winnen. Onrecht, daar kan ik slecht tegen! Het mooie van een teamsport als voetbal is dat je samen alles eruit haalt. Wielrennen is meer solitair en daar probeer ik dan ook alles uit te halen wat erin zit. Door gebruik te maken van een aantal apps kun je goed je eigen vorderingen bijhouden en afmeten ten opzichte van anderen. Ik heb dit jaar de Ronde van Nijmegen en de Amstel Gold Race gefietst. En wellicht gaan we binnenkort in het buitenland wat bergen beklimmen.”


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.