Een arbeidsrechtelijke vraag over belastingbetaling bij werken in het buitenland via BNR Nieuwsradio

Een luisteraar werkt via een detacheringsbureau bij een groot bedrijf in België. Moet hij nu in Nederland of bij de zuiderburen belasting betalen? Het antwoord komt van onze arbeidsrecht advocaat Ruud Olde.

Datum:  14 november 2017

Geschreven door:  Ruud Olde

Leestijd:  +/- 2 minuten

Gisteren werd een juridische vraag voorgelegd aan onze arbeidsrecht advocaat Ruud Olde op BNR Nieuwsradio. Tijdens het programma staan ontwikkelingen in recht en rechtspraak centraal. 

Betaling via een Payrollbedrijf

In dit geval komt de vraag van een luisteraar die in Nederland woont (Den Haag) en als uitzendkracht in België werkt bij een groot internationaal bedrijf. Hij is uitgezonden via een Nederlands uitzendbureau, maar omdat dit uitzendbureau geen Belgische vestiging heeft, is hij 'ondergebracht' bij een payrollbedrijf in België. Hij heeft een contract met dit payrollbedrijf en het payrollbedrijf betaald hem ook - in België dus. De duur van het contract is 4 maanden. De luisteraar wil graag weten:

Moet er in Nederland of in België belasting worden betaald?

Zelf verwacht de luisteraar dat hij gewoon via het Nederlandse uitzendbureau in België moet kunnen werken, terwijl hij toch in Nederland betaald krijgt (183 dagen regeling). Dit zou zijn leven met het oog op de inkomstenbelasting een stuk makkelijker maken.

Heeft de luisteraar gelijk? Het radiofragment met het antwoord van onze specialist Ruud  kunt u hier beluisteren.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.