Floris Hutter over zijn stage bij Poelmann van den Broek: “De kans is groot dat ik terugkeer in dit vak”

Floris Hutter, een enthousiaste student aan het einde van zijn bachelor Rechtsgeleerdheid, heeft onlangs zijn acht weken durende stage bij Poelmann van den Broek afgerond. Floris heeft, onder begeleiding van Layla Verhagen en Niels van den Bogaard een beter beeld gekregen van de advocatuur en het werk als advocaat. In dit artikel deelt hij zijn waardevolle ervaringen en inzichten en reflecteert hij op zijn stagetijd.

Datum:  14 juni 2023

Geschreven door:  Niels van den Bogaard

Leestijd:  +/- 2 minuten

Floris Hutter, een enthousiaste student aan het einde van zijn bachelor Rechtsgeleerdheid, heeft onlangs zijn acht weken durende stage bij Poelmann van den Broek afgerond. Floris heeft, onder begeleiding van Layla Verhagen en Niels van den Bogaard een beter beeld gekregen van de advocatuur en het werk als advocaat. In dit artikel deelt hij zijn waardevolle ervaringen en inzichten en reflecteert hij op zijn stagetijd.

Jong…

Floris was specifiek op zoek naar stageplekken in of rond Nijmegen, waar hij een voorliefde voor de stad aan de Waal heeft ontwikkeld. Het jonge en dynamische karakter van Poelmann van den Broek sprak hem meteen aan, evenals de focus op ondernemers en de ambitie van het kantoor. Floris: “Ik heb tijdens deze stage de mogelijkheid gekregen om verschillende rechtsgebieden te verkennen. Zo heb ik vier weken stage gelopen bij Commerciële Contracten, IE & IT, en vier weken bij Vennootschap & Onderneming. Dat heeft mij geholpen met het bepalen hoe ik mijn toekomstige master wil invullen.”

… en dynamisch kantoor

Tijdens zijn stage werd Floris positief verrast door verschillende aspecten. Floris: “Ik heb een realistischer beeld gekregen van de advocatuur en ik heb ontdekt dat ik het werk leuker vind dan verwacht.” Het kantoor bleek open, informeel en veel jonger dan gedacht. “Het fijnste vond ik de mogelijkheid om gemakkelijk met collega's te praten en sociale contacten te leggen, zowel binnen als buiten mijn eigen team.”

“Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd om even te ontspannen. Naast de gebruikelijke vrijmibo’s op kantoor of in de stad, heb ik het jaarlijkse kantoorfeest (inclusief escaperoom, vijfgangenmenu en cabaret) meegemaakt en ben ik mee gaan karten.”

Leermoment

Een belangrijk leermoment voor Floris was het besef dat advocaten niet altijd direct alle antwoorden hebben. “Veel vragen zijn zeer specifiek en afhankelijk van de context, waarvoor uitgebreid onderzoek nodig is. Stagiaires kunnen hierin van grote waarde zijn. Door veel tijd te besteden aan het grondig uitzoeken van zaken, kon ik concrete adviezen aanbieden aan de advocaten, die hier serieus naar luisterden en actie ondernamen. Zo kon ik veel leren en direct bijdragen aan zaken.

Zelfstandigheid gestimuleerd

De begeleiding tijdens de stage was gericht op het stimuleren van zelfstandigheid. Floris kreeg in het begin uitleg, maar werd vervolgens aangemoedigd om zelf initiatief te tonen. “Deze aanpak vereist gedrevenheid en eigen initiatief, wat goed aansluit bij het werk van een advocaat.”

Toekomst als advocaat?

“Voorafgaand aan de stage twijfelde ik of ik de advocatuur in zou willen. Inmiddels ben ik veel enthousiaster geworden over het beroep. Er komt een enorm scala aan zaken voor mooie cliënten voorbij en regelmatig komt er ineens een vraag tussendoor gefietst. Dit maakt het werk inhoudelijk divers, dynamisch en interessant.

Ook de zaken waarmee ik in aanraking kwam waren zeer divers, variërend van kleine juridische vragen tot uitgebreide overnames en procedures. Vooral binnen het team van Commerciële Contracten, IE & IT werden veel verschillende onderwerpen behandeld. Kortom, de advocatuur heeft veel moois te bieden!"

Ben jij student en door dit verhaal enthousiast geworden om kennis te maken met Poelmann van den Broek? Solliciteer via sollicitaties@pvdb.nl en wie weet loop jij binnenkort net als Floris acht weken stage bij ons kantoor!


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.

Neem contact op