Het UBO-register treedt binnenkort in werking. Een kort overzicht van de wettelijke vereisten waar uw onderneming aan moet voldoen.

Recentelijk is de Implementatiewet voor het UBO-register door de Eerste Kamer aangenomen. De wet treedt op 27 september 2020 in werking. Het gevolg is dat nieuw opgerichte entiteiten verplicht zijn om informatie van hun uiteindelijk belanghebbende oftewel ‘Ultimate Beneficial Owner’ (UBO’s) dienen te registreren in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK).

Datum:  10 augustus 2020

Geschreven door:  Joost van Dongen

Leestijd:  +/- 2 minuten

Al eerder schreef mijn kantoorgenoot Emile Sahhar over de aanstaande invoering van het UBO-register in Nederland. Recentelijk is de daarvoor benodigde Implementatiewet voor het UBO-register door de Eerste Kamer aangenomen. De wet treedt op 27 september 2020 in werking. Het gevolg is dat nieuw opgerichte entiteiten verplicht zijn om informatie van hun uiteindelijk belanghebbende oftewel ‘Ultimate Beneficial Owner’ (UBO’s) dienen te registreren in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KVK). Bestaande entiteiten moeten hun UBO’s binnen 18 maanden na inwerkintreding inschrijven. Het UBO-register wordt onderdeel van het handelsregister van de KVK.

(more…)

Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.