Na je stage aan de slag als juridisch medewerker; Nine Blom vertelt

Vanwege het naderende einde van haar master Burgerlijk Recht begon Nine zich alvast te oriënteren op de arbeidsmarkt. Bij Poelmann van den Broek stond een leuke vacature open voor de functie van juridisch medewerker. De vacature sloot perfect aan bij haar interesses en ze besloot te solliciteren. Een leuk gesprek verder kreeg ze de kans om zichzelf als student-stagiair te komen bewijzen. Een kans die ze met beide handen aangreep.

Datum:  13 oktober 2020

Leestijd:  +/- 2 minuten

Vanwege het naderende einde van haar master Burgerlijk Recht begon Nine zich alvast te oriënteren op de arbeidsmarkt. Bij Poelmann van den Broek stond een leuke vacature open voor de functie van juridisch medewerker. “De vacature sloot perfect aan bij mijn interesses en ik besloot – ondanks dat ik mijn master nog moest afronden - te solliciteren.” Een leuk gesprek verder kreeg ze de kans om zichzelf als student-stagiair te komen bewijzen. Een kans die Nine met beide handen aangreep.

Betrokkenheid

“De student-stage bood mij de mogelijkheid het kantoor te ontdekken. En dat is positief bevallen. Vanaf dag één ben ik betrokken bij interessante zaken en ondanks de vrij lage bezetting op kantoor vanwege het coronavirus, ben ik enthousiast ontvangen.” Nine vervolgt: “Mede door de betrokkenheid binnen kantoor heb ik toch een goed beeld gekregen van Poelmann van den Broek. Het is interessant onderdeel te zijn van een kantoor met veel verschillende expertises waardoor over allerhande onderwerpen specialistische kennis paraat is.”

Leerzame omgeving

Als student-stagiair heeft Nine voornamelijk de advocaten van het team huur en onroerend goed ondersteund. “Mijn taken varieerde van het schrijven van interne notities tot het schrijven van concept adviezen en het doen van jurisprudentieonderzoek.” Helaas was het vanwege het coronavirus voor haar niet mogelijk om zittingen bij te wonen en hebben er geen kantoorbrede activiteiten plaatsgevonden. “Vanuit het team werd een een leerzame omgeving gecreëerd door terugkoppeling te geven op de door mij gemaakte opdrachten. Dus alsnog heb ik mijn stage als leerzaam, uitdagend en veelzijdig ervaren.”

Doorgroeimogelijkheden

Dat het kantoor doorgroeimogelijkheden biedt is overigens ook gebleken. “In de functie van juridisch medewerker blijf ik gedurende de afronding van mijn scriptie het team huur en onroerend goed ondersteunen. Voorlopig natuurlijk wel vanuit huis, maar ik heb de stille hoop snel een leuke kantoorborrel mee te mogen maken!”

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie klik hier.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.