Online platform Studentvoorstudent maakt bijles toegankelijk en betaalbaar

In de rubriek #startupsanddowns maakt u deze keer kennis met Ludo Jacobs die, samen met zijn compagnon Tim Bult, de wereld van bijles opschudt met het online platform Studentvoorstudent. Dankzij hen vinden studenten nu binnen drie klikken een leuke betaalbare tutor.

Datum:  26 maart 2020

Geschreven door:  Erik Jansen

Leestijd:  +/- 2 minuten

Als partner van StartUp Nijmegen zet Poelmann van den Broek regelmatig een frisse nieuwkomer in de schijnwerpers. Zo maakt u in de rubriek #startupsanddowns deze keer kennis met Ludo Jacobs die, samen met zijn compagnon Tim Bult, de wereld van bijles opschudt met het online platform Studentvoorstudent. Dankzij hen vinden studenten nu binnen drie klikken een leuke betaalbare tutor.

Een onvoldoende voor wiskunde? Dan zoek je toch bijles? Maar tot voor kort was dat niet zo makkelijk. Traditioneel ingestelde bedrijven domineerden de markt met onduidelijke tarieven, een onpersoonlijke aanpak en hoge marges. Dát kan beter, vond Ludo.

Van Excel-sheet tot online platform

De benodigde ervaring met het bouwen van een online platform had hij opgedaan met een eerder bedrijf, dat was gericht op tentamentraining. Ludo: “Dat bedrijf ontstond eigenlijk vanzelf. Tijdens mijn studie merkte ik dat sommige studiegenoten voor tentamenhulp aanklopten bij klasgenoten. Omdat het me handig leek om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen, maakte ik er een Excel-sheet voor. En ja, van het één kwam het ander. Er was veel belangstelling, ik voegde het reserveren van een lokaal eraan toe en zo groeide mijn Excel-sheet uit tot een online platform.”

Gemak, snelheid en het reviewprincipe

Uit evaluaties blijkt dat studenten veel meer behoefte hebben aan structurele hulp, in plaats van eenmalige hulp gericht op tentamens. Zo ontstaat de huidige versie van Studentvoorstudent. Ludo: “Anderhalf jaar geleden werd m’n beste vriend, Tim Bult, mede-eigenaar. Als bedrijfseconoom zorgt Tim ervoor dat we financieel sterk staan. In anderhalf jaar zijn we met zo’n 600 tutoren inmiddels hét online bijlesplatform in 8 steden. De basis voor ons succes is gemak, snelheid en het reviewprincipe. Net als bij Airbnb presenteren tutor zichzelf en bepalen ze zelf hun uurloon. De reviews maken het kiezen van degene die bij jou past heel transparant. En het is een succes, we groeien aanzienlijk.”

Goed onderwijs voor iedereen betaalbaar

De commissie die Studentvoorstudent berekent is heel laag. Ludo zegt daarover: “Dat doen we omdat we goed onderwijs voor iedereen betaalbaar willen maken. En we kúnnen de commissie laag houden, omdat we ons platform op een slimme manier hebben geautomatiseerd. We doen alles zelf, zoals SEO-optimalisatie en we hebben geen fysieke locatie.”

Arbeidsrecht, ondernemersrecht en de fiscus

Eén van de voordelen van StartUp Nijmegen is de ondersteuning door professionals. Over het contact met een voormalig advocaat van Poelmann van den Broek vertelt Ludo: “We hebben zitten sparren over ons platform. Hij heeft in kaart gebracht waar we op moeten letten als het gaat om arbeidsrecht, ondernemersrecht en de fiscus. Super handig! Zeker omdat we plannen hebben om het platform uit te breiden. Zo gaan we samenwerking aan met onderwijsinstellingen en op termijn willen we onze dienst ook in andere landen aanbieden.”

Alleen ups geen downs

Tot nu toe alleen maar ups. Gevraagd naar de downs, moet Ludo lachen: “Nee, echte blunders waren er niet. Het is wel eens voorgekomen dat we een tool in het platform inbouwden die achteraf niet nodig bleek. Ja, dat is dan weggegooid geld. Maar aan de andere kant ben je dan wel een ervaring rijker.”

Poelmann van den Broek en StartUp Nijmegen

De rubriek #startupsanddowns laat zien wat Poelmann van den Broek kan betekenen voor ondernemingen in het nabijgelegen bedrijfsverzamelgebouw StartUp Nijmegen.

 


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.