Rechtszaak als verdienmodel

De markt voor procesfinanciering groeit voorzichtig. De voordelen zijn evident. Risico’s zijn er echter ook, vooral als het gaat wringen tussen de cliënt en zijn financier. 

Datum:  06 juli 2018

Geschreven door:  Erik Jansen

Leestijd:  +/- 2 minuten

In het advocatenblad (een uitgave van de Nederlandse Orde van Advocaten) van 5 juni 2018 werd onze collega Erik Jansen als expert in complexe incassozaken geïnterviewd over zijn ervaringen met procesfinanciering. Procesfinanciering maakt het mogelijk dat vorderingen worden geïncasseerd die anders wellicht afgeboekt zouden worden, omdat de eigenaar van de vordering niet bereid of in staat is om de kosten van die invordering te dragen. Op die manier kan procesfinanciering dus bijdragen aan het resultaat van de onderneming. Bovendien is het een aanwinst voor de rechtspraktijk dat voorkomen wordt dat de debiteur wegkomt met zijn niet-betalen.

Heeft u ook een vordering op een derde, waarvan u zich afvraagt of u die vordering (nog) wel kan incasseren? Vraagt u zich af wat de mogelijkheden van procesfinanciering voor u zijn? Vraagt het Erik Jansen via e.jansen@pvdb.nl of 024-3810846.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.