Speelmuurtje maakt van wachtmoment een topmoment

Als vers afgestudeerde accountmanager zag Lars een gat in de markt en besloot ondernemer te worden. In de rubriek #startupsanddowns maakt hij u deelgenoot van zijn ervaringen en vertelt hij over het concrete advies van Poelmann van den Broek waardoor hij meteen verder kon.

Datum:  15 juni 2020

Geschreven door:  Erik Jansen

Leestijd:  +/- 2 minuten

‘Wat is die speelhoek in de wachtruimte eigenlijk verouderd…’ Ja, en toen Lars Spelier dat eenmaal had gezien, kwam hij ze overal tegen. Als vers afgestudeerde accountmanager zag Lars een gat in de markt en besloot ondernemer te worden. In de rubriek #startupsanddowns maakt hij u deelgenoot van zijn ervaringen en vertelt hij over het concrete advies van Poelmann van den Broek waardoor hij meteen verder kon.

Bij de huisarts, de tandarts, de autodealer, de gemeente en hotels worden kinderen tussen drie en tien jaar geacht zich te vermaken met een kralenrek of blokken. Geen wonder dat ze op zoek gaan naar andere uitdagingen. Uw telefoon bijvoorbeeld, terwijl u nét even NU.nl wilde checken. Of uw aandacht, terwijl u nét met een belangrijke aankoop bezig bent. Als 23-jarige heeft Lars zelf geen kinderen, maar hij zag direct hoe hij ouders, kinderen én ondernemers blij kon maken.

Vrijheid om ondernemer te worden

Met een commerciële opleiding in de pocket kent hij de waarde van een positieve klantbeleving. En met z’n creatieve geest zag hij al direct een aantal opties om van een wachtmoment een topmoment te maken. Het toeval wilde dat hij op dat moment voor de keuze stond of hij een vast contract zou aannemen of dat hij de vrijheid zou nemen om ondernemer te worden. “Ik voelde dat als ik het nu niet zou doen,  het er waarschijnlijk nooit meer van zou komen. Dus ging ik weer bij m’n ouders wonen, zodat ik financiële armslag had om dit avontuur aan te gaan. Ik heb weinig te verliezen, op een beetje ego na misschien,” lacht Lars.

Inclusief device management

Zo werd Speelmuurtje geboren, een stevige zuil met een krasbestendig 22-inch touchscreen. Het bijzondere aan Speelmuurtje is dat het eigen spellen heeft. Een bewust keuze, die Lars’ ondernemersneus verraad. “Zo kunnen we heel makkelijk een merkgebonden versie uitbrengen. Ik noem maar een voorbeeld, iets met hamsters.” Een andere unieke eigenschap is dat Speelmuurtje wordt geleverd inclusief device management. Zo kan Lars centraal in de gaten houden hoe alles werkt en op afstand updates doen, zodat het apparaat met de tijd mee gaat. De ondernemer betaalt een vast bedrag per maand en hoeft nooit meer gescheurde Donald Ducks te plakken en legoblokken te wassen.

Startups and downs

Twee jaar is Lars nu bezig. Dat is zowel een up als een down voor hem. “De tijd die in productontwikkeling ging zitten is me wel een beetje tegengevallen. Allereerst de behuizing. Het duurde echt wel even voordat we daar het ideale ontwerp voor hadden. Ook het ontwikkelen van de software voor het device management en de spellen had meer voeten in aarde dan ik had verwacht. Maar nu ligt er ook wel een onwijs gaaf product. Iedereen is er heel enthousiast over. Dat maakt het wel waard, alle moeite en zweetdruppels van de afgelopen jaren.”

Hoe zit het met aansprakelijkheid

Omdat Lars is gevestigd in StartUp Nijmegen, kon hij regelmatig even sparren met de voormalig advocaat en Erik Jansen van Poelmann van den Broek, die zich daar als advocaten inzetten om jonge ondernemers te helpen. Dat leverde waardevolle informatie op. “Hoe zit het met aansprakelijkheid, als je iets produceert voor kinderen. En als ik Speelmuurtje via een leasecontract aanbied, waar moet ik dan op letten. Kijk, je kunt wel wat googelen, maar dan weet je nog niks zéker eigenlijk. Daarbij vond ik het enthousiasme van de advocaten erg leuk, dat geeft een fijne energie.”

De markt benaderen

Gevraagd naar een tip voor mede-ondernemers hoeft Lars niet lang na te denken. “Het is een cliché, maar je moet gewoon aan de slag gaan. In het diepe springen en accepteren dat je fouten maakt, daar leer je heel veel van. En praat veel met ervaren ondernemers, wees niet bang om om hulp te vragen.” De volgende fase van z’n onderneming is aangebroken: de markt benaderen. “Coronatijd biedt wat dat betreft wel wat extra uitdagingen,” aldus Lars. “Aan de andere kant is Speelmuurtje natuurlijk veel hygiënischer dan de ouderwetse speelhoeken. Dus misschien is de tijd er nu juist rijp voor.”

Poelmann van den Broek en StartUp Nijmegen

De rubriek #startupsanddowns laat zien wat Poelmann van den Broek kan betekenen voor ondernemingen in het nabijgelegen bedrijfsverzamelgebouw StartUp Nijmegen. Advocaat Ondernemen Erik Jansen heeft zich daar namens Poelmann van den Broek aan verbonden door ondernemers te begeleiden en regelmatig spreekuren en sparringsessies te houden. Dat doet hij vanuit persoonlijk interesse en omdat hij vindt dat jonge ondernemers een vliegende start verdienen.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.