Stage bij Poelmann van den Broek: dit heeft Sophie ervaren

Zes weken. Dat lijkt kort, maar toch heeft Sophie Melssen in dit tijdsbestek heel veel gezien en ervaren. Tijdens haar master Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen liep ze namelijk stage bij Poelmann van den Broek. Vrijdag 11 augustus 2017 is haar laatste dag.

Datum:  10 augustus 2017

Geschreven door:  Arjan Stuij

Leestijd:  +/- 2 minuten

Zes weken. Dat lijkt kort, maar toch heeft Sophie Melssen in dit tijdsbestek heel veel gezien en gedaan. Tijdens haar master Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen liep ze namelijk stage bij Poelmann van den Broek. Vrijdag 11 augustus 2017 is haar laatste dag.

Bekende naam

De naam van ons kantoor kende Sophie al: “Poelmann van den Broek is natuurlijk één van de grotere advocatenkantoren van Nijmegen, dus de naam kende ik zeker. Het staat bekend als een zeer gespecialiseerd kantoor waar serieus en hard gewerkt wordt, maar waar ook de sfeer belangrijk is. Zo werd ik, nog voordat mijn stage begon, uitgenodigd op het kantoorfeest. Ik voelde me erg welkom en kon zo iedereen op een informele manier leren kennen.”

Afspraken en zittingen

De stagebegeleiders van Sophie werken in het team Ondernemen, dus naar afspraken op dit gebied ging ze vaak mee. Maar daar hield het zeker niet op, vertelt ze: “Advocaten van andere afdelingen zijn ook heel betrokken, dus met hen ben ik ook mee geweest naar afspraken en zittingen. Dat was erg leuk, want zo krijg je te maken met veel verschillende rechtsgebieden. Iedere week woonde ik het teamoverleg bij, waarin o.a. nieuwe zaken en jurisprudentie voorbijkomen. Zo blijft iedereen up-to-date.”

Goed beeld van de advocatuur

Eén van de leukste onderdelen van haar stage vond Sophie het meegaan naar zittingen en het bijdragen aan de voorbereiding hiervan: “Het is echt leuk als een advocaat in een pleitnota een onderwerp bespreekt dat ik heb uitgezocht. Dan ben je toch een beetje trots dat je hieraan hebt bijgedragen. Ik kreeg sowieso al snel het gevoel dat ik echt overal bij betrokken werd. Advocaten van verschillende teams wisten me vanaf het begin te vinden. Ze vroegen me om bepaalde dingen uit te zoeken voor zaken waar ze aan werkten. Ik heb bij Poelmann van den Broek een goed beeld gekregen van de advocatuur en het werken daarin. Hier word je overal bij betrokken en nemen ze je serieus.”

Twee masters

Sophie doet de masters Ondernemingsrecht en Burgerlijk Recht. In welke van de twee ze wil afstuderen, of dat ze voor allebei een scriptie gaat schrijven, weet ze nog niet. Maar dat ze straks aan de slag wil als advocaat, dat is de afgelopen weken wel bevestigd.

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie klik hier.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.