Wat je als toekomstige stagiair wilt weten: Eline vertelt

Je oriënteert je op je stage en je hebt Poelmann van den Broek in je vizier? Dan is wat insidersinfo vast welkom. Eline liep de afgelopen acht weken een kantoorbrede studentstage en deelt haar ervaring.  

Datum:  29 maart 2019

Leestijd:  +/- 2 minuten

Je oriënteert je op je stage en je hebt Poelmann van den Broek in je vizier? Dan is wat insidersinfo vast welkom. Eline van der Zwaag liep de afgelopen acht weken een kantoorbrede studentstage en deelt haar ervaring.  

Als student-stagiair geef je zelf aan naar welk servicegebied je voorkeur uitgaat. Bij mijn stage lag de focus op het team Huur & Onroerend Goed, waar ik me vanaf het begin welkom voelde. Binnen kantoor hangt een prettige sfeer en naast hard werken is er ook tijd voor een gezellig praatje.

Als je van een dynamische omgeving houdt, dan zit je hier goed. Ik mocht direct serieus aan de slag met het opstellen van brieven, een beslagrekest, conceptdagvaardingen en concept conclusies van antwoord. Vanwege mijn focus op Huur en onroerend goed hield ik me ook bezig met het opmaken van huur- en koopovereenkomsten. Verder krijg je als stagiaire vaak diverse complexe vraagstukken voorgelegd, waar je in een memo antwoord op geeft aan de hand van literatuur en jurisprudentie.

Ik kreeg ook opdrachten vanuit de andere servicegebieden. Zo ben ik voor het servicegebied Ondernemen direct na het uitspreken van een faillissement meegegaan naar een intake waar we alle relevante zaken boven tafel moesten krijgen. Vervolgens mocht ik de curator adviseren over het al dan niet inroepen van de faillissementspauliana en brieven opstellen voor de rechter-commissaris.

Eén van de leukste ervaringen was het meegaan naar een zitting. Van tevoren werd ik betrokken in de voorbereiding van het dossier. Het is echt leuk als een advocaat vervolgens tijdens zitting een onderwerp aanhaalt dat ik heb uitgezocht. Verder werd ik betrokken bij cliëntbesprekingen en het wekelijkse jurisprudentie-overleg. Op deze manier krijg je echt een goed beeld van de advocatuur en het werken daarin. Ik kijk terug op een enorm leuke en leerzame periode en raad andere studenten zeker aan om praktijkervaring op te doen via een student-stage!

Eline van der Zwaag (22) doet de master burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit. Ze koos voor Poelmann van den Broek vanwege de omvang. Grote regionale klanten zijn interessant vanwege de herkenbaarheid - ze komt zelf ook uit Nijmegen - en de belangen die spelen. Maar het kantoor is niet te groot, zodat je met alle teams in aanraking kunt komen. Inmiddels is Eline aangenomen als juridisch medewerker.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.