Wat kan je leren van een studentstage bij Poelmann van den Broek? Sara Bergkamp vertelt

Het is alweer 8 weken geleden dat Sara Bergkamp begon aan haar kantoorbrede studentstage bij Poelmann van den Broek. Momenteel is zij bezig met haar master Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, maar wilde graag ervaring in de praktijk opdoen. Ze heeft tijdens haar stage voor alle servicegebieden van kantoor gewerkt, maar haar focus lag vooral op huur- en onroerend goedrecht.

Datum:  22 juni 2018

Leestijd:  +/- 2 minuten

Het is alweer 8 weken geleden dat Sara Bergkamp begon aan haar kantoorbrede studentstage bij Poelmann van den Broek. Momenteel is zij bezig met haar master Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, maar wilde graag ervaring in de praktijk opdoen. Tijdens haar stage heeft voor alle servicegebieden van kantoor gewerkt, maar haar focus lag vooral op huur- en onroerend goedrecht.

Werkzaamheden van een advocaat

Sara heeft veel verschillende opdrachten gekregen waardoor ze een breed beeld heeft gekregen van wat de werkzaamheden van een advocaat zijn: “Doordat ik vanaf het begin overal bij werd betrokken heb ik de kans gekregen om echt te zien hoe een advocaat te werk gaat. Zo heb ik interne notities mogen schrijven, concept dagvaardingen mogen opstellen, besprekingen met klanten mogen bijwonen en een zitting bijgewoond. Wat mij is opgevallen, is dat een advocaat een stuk, zoals een huurovereenkomst of een splitsingsakte, echt van begin tot eind grondig moet doorlezen omdat er vrijwel bijna altijd onduidelijkheden in staan.”

Huurrecht in de praktijk

“Tijdens mijn master heb ik het vak huurrecht gevolgd, maar tijdens mijn stage heb ik geleerd dat het huurrecht zoveel meer omvat dan wat ik van te voren had gedacht”, aldus Sara. Haar voorkeur voor huur- en onroerend goedrecht is door de opgedane praktijkervaring bevestigd: “Eigenlijk ben ik alleen maar enthousiaster geworden over het huur- en onroerend goedrecht. Tijdens de colleges kwam bijvoorbeeld het VvE-recht niet aan bod, maar ik heb wel mogen helpen bij een VvE-zaak. Ik vond het vooral leuk om literatuur en jurisprudentie te zoeken over onduidelijkheden in deze zaak. Daarnaast heb ik geholpen bij het opstellen van de dagvaarding.”

Open en informele sfeer

Als je door de gangen loop bij Poelmann van den Broek staan de deuren letterlijk en figuurlijk voor elkaar open. “De begeleiding tijdens mijn stage was erg fijn en je loopt gemakkelijk bij elkaar naar binnen om te overleggen over een zaak of om gewoon even een gezellig praatje te maken. Naast dat er hard wordt gewerkt, is er ook tijd voor informele activiteiten. Zo ging ik naar elke vrijdagmiddagborrel en zo nu en dan mee lunchen in de stad. Het kantoorfeest was het hoogtepunt van gezelligheid de afgelopen weken. Allereerst gingen we varen over de Waal, daarna was er een cabaretvoorstelling, vervolgens een diner en als afsluiting nog een heel leuk feestje.”

Toekomstplannen

Sara kijkt terug op een leuke en leerzame stageperiode die ze iedereen kan aanraden. Over haar plannen voor de nabije toekomst zegt ze: “De komende week ga ik mij voorbereiden op mijn laatste tentamen en daarna ga ik genieten van de zomervakantie. Volgend jaar hoop ik af te studeren om daarna te gaan werken als advocaat!”

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie klik hier.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.