Earn out regelingen bij bedrijfsovernames

Earn out regelingen, waarbij een deel van de koopsom bij een overname van een onderneming afhankelijk wordt gemaakt van toekomstige resultaten, zijn op talloze manieren vorm te geven. In toenemende mate zien we dat de verkoper wordt gevraagd de koop mee te financieren door een deel van de koopsom terug te storten tegen uitgifte van aandelen in de kopende vennootschap. Die aandelen zouden dan na de earn out periode alsnog worden verkocht, meestal op basis van een vooraf afgesproken waarderingsmethode.

Dit soort constructies kunnen werken, maar zijn ook niet zonder gevaar omdat de belangen tussen verkoper en koper minder op een lijn liggen dan je wellicht zou denken. Daarover gaat deze podcast van Tom Teggelaar.

Datum:  08 november 2019

Met: Tom Teggelaar

Afl. 2
Water Tafel Academy

Meer weten?

Heeft u vragen naar aanleiding van deze podcast of wilt u meer weten over earn out regelingen of fusies en overnames, dan kunt u via onderstaand contactformulier direct met Tom contact opnemen. We denken dat onderstaande cursussen van onze PvdB-Academy ook interessant voor u kunnen zijn.


Even rechtzetten

Dé podcast van Poelmann van den Broek advocaten. Geen dure praatjes van deftige juristen. Gewoon ongedwongen bijpraten over actuele onderwerpen zodat ook jij scherp blijft!

Contact