Herken de oplichter!

De Autoriteit Persoonsgegevens, de Nederlandse privacy waakhond, krijgt signalen dat organisaties worden gebeld met de mededeling dat zij een boete moeten betalen. Hun website zou niet voldoen aan de AVG. Let op! Deze persoon doet zich voor als iemand die namens de Autoriteit Persoonsgegevens belt. Dit is geen actie vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens. Een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Hier zal altijd een onderzoek aan voorafgaan.

Datum:  26 juni 2018

Geschreven door:  Annemarie van Woudenberg

Leestijd:  +/- 2 minuten

De Autoriteit Persoonsgegevens, de Nederlandse privacy waakhond, krijgt signalen dat organisaties worden gebeld met de mededeling dat zij een boete moeten betalen. Hun website zou niet voldoen aan de AVG.

Let op! Deze persoon doet zich voor als iemand die namens de Autoriteit Persoonsgegevens belt. Dit is geen actie vanuit de Autoriteit Persoonsgegevens. Een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Hier zal altijd een onderzoek aan voorafgaan.

Vragen over privacy?

Wilt u een ‘echte’ boete van de Autoriteit Persoonsgegevens voorkomen? Neem dan contact op met (een van) onze privacy specialisten: Valerie Lipman of Annemarie van Woudenberg. Wij staan graag voor u klaar.

U kunt de waarschuwing van autoriteitpersoonsgegevens hier lezen.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.