Marlon Appels blikt terug op zijn stage bij Poelmann van den Broek

Als student Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit kreeg Marlon Appels de kans om acht weken stage te lopen bij het team Vennootschap & Onderneming van Poelmann van den Broek advocaten. Hij was al langer geïnteresseerd in een stage bij een advocatenkantoor. Toen hij hoorde dat Poelmann van den Broek een stage van acht weken aanbood, greep hij die kans met beide handen aan.

Datum:  04 mei 2023

Geschreven door:  Layla Verhagen

Leestijd:  +/- 2 minuten

Marlon Appels, student aan de Radboud Universiteit, heeft onlangs zijn stage bij Poelmann van den Broek afgerond. Met een dubbelstudie Recht & Management zit je veel in de boeken, dus een kijkje nemen in de praktijk lag voor Marlon voor de hand. Een koffie en kennismaking met een van onze collega’s heeft hem doen besluiten om te solliciteren voor een student-stage.

Tijdens zijn acht weken durende stageperiode heeft hij gewerkt aan diverse uitdagende zaken op het gebied van het ondernemingsrecht. Onder begeleiding van Niels van den Bogaard en Layla Verhagen heeft Marlon meegedraaid bij het team Vennootschap & Onderneming en Commerciële contracten. In dit artikel vertelt hij over zijn eerste ervaringen in de advocatuur.

Koffie & kennismaken

Marlon vertelt dat hij via een studiegenoot Poelmann van den Broek heeft leren kennen. Een koffie en kennismaking met een van onze collega’s heeft hem doen besluiten om te solliciteren voor een student-stage. “Het feit dat Poelmann van den Broek zicht richt op het bijstaan van ondernemers was voor mij doorslaggevend. Ik kwam er tijdens mij studie al achter dat ik geen particulieren wil bijstaan, maar organisaties en bedrijven. Precies wat jullie dus doen”.

Snel op je plek

Tijdens zijn stageperiode heeft Marlon ervaren dat de sfeer op kantoor toegankelijk en ontspannen is. “Ik voelde mij snel op mijn plek en werd echt onderdeel van het team. Ik kon ook meteen meedoen met alle andere activiteiten die het kantoor organiseert, zoals trainingen, overleggen en borrels. Daardoor leer je iedereen snel en buiten het werken kennen”.

Aandacht en tijd

De begeleiding tijdens zijn stage was volgens Marlon top: “Mijn stagebegeleiders en andere advocaten en collega’s namen alle tijd om mij mee te nemen in hun lopende zaken. Ik kreeg vaak nuttige feedback op stukken die ik had aangeleverd, waardoor ik voor een volgende opdracht wist waar ik op moest letten. Ik heb hierdoor veel opgestoken over bepaalde werkwijzen. Dat zijn praktische dingen die je niet uit de boeken leert.”

Create your own luck

Hoewel Marlon bij de teams waar hij stageliep niet mee kon naar een zitting bij de rechtbank, klopte hij bij een advocaat uit een ander team aan en kon hij een zitting van dichtbij meemaken. “Hierdoor heb ik een heel compleet beeld gekregen van het advocatenwerk bij Poelmann van den Broek.”

Bevestiging van zijn passie

Voor Marlon was deze stage de bevestiging dat hij na zijn afstuderen graag de advocatuur in wil, met name binnen het ondernemingsrecht. “De dynamiek van het vak en het rechtsgebied spreken mij aan, omdat je echt moet pieken op de momenten dat het erom gaat. Dit past goed bij mij als persoon en het houdt je scherp!”

“Ik heb in mijn stageperiode veel geleerd en een compleet beeld gekregen van het advocatenwerk. Na mijn afstuderen wil ik graag verder in het ondernemingsrecht, waar mijn passie ligt.”

Ben jij student en door dit verhaal enthousiast geworden om kennis te maken met Poelmann van den Broek? Solliciteer via sollicitaties@pvdb.nl en wie weet loop jij binnenkort net als Marlon acht weken stage bij ons kantoor!


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.

Neem contact op