Stagelopen in coronatijd: Mirre Brick vertelt

De afgelopen 8 weken heeft Mirre Brick bij ons een kantoorbrede studentstage gelopen. Wij danken Mirre voor haar goede inzet en enthousiasme. Benieuwd hoe zij deze stage heeft ervaren? Lees dan gerust verder.

Datum:  05 augustus 2020

Geschreven door:  Annemarie van Woudenberg

Leestijd:  +/- 2 minuten

De afgelopen 8 weken heeft Mirre Brick bij ons een kantoorbrede studentstage gelopen. Wij danken Mirre voor haar goede inzet en enthousiasme. Benieuwd hoe zij deze stage heeft ervaren? Lees dan gerust verder.

Oriënteren op toekomstige baan

Vorig jaar heb ik mijn bachelor Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit afgerond. Na een halfjaar in Amerika te hebben gestudeerd vond ik het tijd om stage te gaan lopen. Rechten is een erg theoretische studie en ik wilde graag meemaken hoe mijn toekomstige baan eruit zou komen te zien. Poelmann van den Broek staat goed bekend in Nijmegen. Dat was dan ook de reden dat ik voor een studentstage bij Poelmann heb gesolliciteerd. Het gesprek met twee advocaten maakte me al erg enthousiast en toen ik te horen kreeg dat ik in de zomer stage mocht komen lopen (wat toen nog een halfjaar zou duren) kon ik niet wachten!

Geen moment verveeld

Het was even spannend vanwege het coronavirus, maar midden juni kon ik dan eindelijk beginnen. Op mijn eerste dag werd ik al met open armen ontvangen door mijn stagebegeleiders. De eerste vier weken zou ik bij arbeidsrecht stage lopen en de laatste vier weken bij ondernemingsrecht. Maar de advocaten van beide afdelingen wisten me al snel te vinden. Vanwege het coronavirus was ik namelijk de enige studentstagiair. Door de vele opdrachten heb ik me gedurende de acht weken dan ook geen moment verveeld. Ik was bang dat ik vanwege het coronavirus en de zomerperiode alleen maar op kantoor zou zitten. Maar niks was minder waar. Zo heb ik een aantal cliëntbesprekingen bijgewoond en mocht ik meedraaien in een faillissementszaak. Daarnaast werd ik ook meegenomen in een casus van a tot z en heb ik een opzet voor een blog geschreven.

De begeleiding op kantoor is erg goed. Als ik vragen had mocht ik altijd binnenlopen en ik kreeg vrijwel altijd feedback op mijn opdrachten. Wat ik erg fijn vond was dat de advocaten mijn mening serieus namen.

Bevestiging

Door het coronavirus heb ik helaas de borrels en andere kantooractiviteiten moeten missen, maar dat heeft mijn stage zeker niet minder leuk en interessant gemaakt. Ik wist altijd al wel dat ik de advocatuur in wilde, maar mijn stage bij Poelmann heeft dit zeker bevestigd. Of ik kies voor arbeidsrecht of ondernemingsrecht, is nog onzeker. De acht weken zijn voorbijgevlogen en ik vind het erg jammer dat mijn stage weer tot een einde is gekomen.

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie klik hier.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.