Wet Versterking Positie Curator onlangs in werking getreden: de financiering van fraudeonderzoek laat echter nog te wensen over

Een van onze specialisten ondernemingsrecht Reinier Pijls is door het Mr. Online geïnterviewd over de per 1 juli in werking getreden Wet versterking positie curatoren.

Datum:  25 juli 2017

Geschreven door:  Reinier Pijls

Leestijd:  +/- 2 minuten

Een van onze specialisten ondernemingsrecht Reinier Pijls is door Mr. Online geïnterviewd over de per 1 juli 2017 in werking getreden Wet Versterking Positie Curator.

De faillissementscuratoren in ons land zijn negatief over de per 1 juli in werking getreden Wet versterking positie curatoren. Van een versterking van hun positie is nauwelijks sprake maar wel is er een extra taak bijgekomen: de opsporing van fraude. Om dat mogelijk te maken hebben de curatoren € 10 miljoen extra nodig. Een investering die de staat het vijfvoudige zal opleveren.

De nieuwe wet lijkt een baanbrekende verandering, maar is het niet. Er is vooral veel staande praktijk wettelijk vastgelegd. Dat verschaft echter wel duidelijkheid en kan daarom ook nuttig zijn voor de praktijk. Dat wij als curatoren expliciet fraudes moeten opsporen en melden is wel nieuw.

Lees hier het hele interview.


Blijf scherp

Als advocaten voor ondernemers begrijpen wij het belang van voorop blijven. Samen met ons heeft u alle kansen en risico’s in het vizier. Neem gerust contact met ons op en laat u persoonlijk informeren over onze diensten.