Floris AR270922

Floris Pels Rijcken

Advocaat: Bouw

Verwacht van Floris dus geen ellenlange memo’s. Liever verrast hij met een outside-the-box oplossing. Een die recht doet aan de bouwbranche. Goed en onverzettelijk. Precies wat hij zo boeiend vindt aan z’n vakgebied. 

Wat doet een advocaat met fascinatie voor onroerend goed in één van de meest róerende goederen: de auto? Nou, snel zijn. Zowel op het circuit (met z’n eigenhandig in topconditie gesleutelde auto) als op papier. Verwacht van hem dus geen ellenlange memo’s. Liever verrast hij met een outside-the-box oplossing. Een die recht doet aan de bouwbranche. Goed en onverzettelijk. Precies wat Floris zo boeiend vindt aan z’n vakgebied. Er wordt iets tastbaars gemaakt. Je kunt het zien verrijzen en het heeft decennia lang impact op z’n omgeving.

Ook interessant aan de bouw is dat er bij een bouwwerk meerdere disciplines zijn betrokken. Wel zo handig dan, dat Floris alle onderlinge afspraken helder op papier zet. En als één van de partijen de afspraken verkeerd interpreteert en er een geschil ontstaat, zet hij het weer recht of vecht hij het met alle plezier uit.

Geregistreerd in het register van de Nederlandse orde van advocaten

  • Vastgoedrecht

Subrechtsgebied

  • Bouwrecht

Op grond van deze registratie is Floris Pels Rijcken verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde rechtsgebied.

Mijn specialisaties

Advocaat sinds

  • 2011

Lidmaatschappen

  • Ronde Tafel 59 Arnhem

Opleidingen

  • 2018 IBR verdiepingscursus Privaatrechtelijk Bouwrecht
  • 2005-2011 Nederlands Recht, Radboud Universiteit Nijmegen
Contact

Actualiteiten Floris

Alle publicaties, video’s en podcasts door Floris