Onze advocaten zijn gespecialiseerd in energietransitie

Als kantoor hebben we veel klanten in de bouw, we lopen dus voorop in de juridische aspecten rondom energietransitie. Bovendien combineren we onze expertise op het gebied van omgevingsrechtverbintenissenrechtIT en bouwrecht. Onze specialistische kennis delen wij graag en daarom bieden wij ook regelmatig cursussen en webinars aan met betrekking tot het thema energietransitie.

We dwingen een tijdige nutsaansluiting af en helpen bij netcongestie

Door verschillende redenen – waaronder een gebrek aan technisch geschoold personeel – wordt een nutsaansluiting vaak (veel) later gerealiseerd dan gewenst (of verwacht). De Elektriciteitswet schrijft echter een termijn voor. Hiermee kunnen wij met succes een tijdige aansluiting afdwingen. Een ander probleem doet zich voor indien er – ondanks het bestaan van een aansluiting – geen transportcapaciteit is. Dat noemt men netcongestie. Afhankelijk van uw situatie is een beroep van de netbeheerder op netcongestie aan te vechten. En als die mogelijkheden er niet zijn, helpen wij u met alternatieve oplossingen en de juridische borging daarvan. Bijvoorbeeld met een ‘off-grid’ of MLOEA (meerdere energieleveranciers op één aansluiting) oplossing. Wij adviseren over de bijbehorende overeenkomsten tussen alle deelnemende partijen, de netbeheerders en IT-leveranciers.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in energietransitie is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.


Energietransitie? Blijf scherp

Wilt u zeker weten dat uw belangen duurzaam en met veel energie worden behartigd als het gaat om energietransitie? Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Advocaat

Klant aan het woord

Poelmann van den Broek is vanaf het ontstaan van het kantoor mijn juridische partner. Met Rudi spar ik vaak over bestemmingsplannen. Met zijn brede kennis, praktische insteek en onze gezamenlijke gedrevenheid maakten we ook op locaties waar er veel weerstand was woonbestemmingen mogelijk.

Kuijpers Bouw Heteren – Jan Kuijpers

Uw juridische kennis verscherpen

Juridische tips en praktische oplossingen

Alle publicaties, video’s en podcasts

Cursussen

Einde bedrijf voorkomen: samen zorgen voor een zachte landing