Het op orde hebben van de cybersecurity van uw onderneming is daarom van levensbelang. Het is immers niet de vraag of, maar wanneer uw organisatie slachtoffer wordt van een cyberaanval of datalek. Organisaties die veel waardevolle, vertrouwelijke en gevoelige informatie bewaren of verwerken, zijn extra interessant voor hackers en moeten hun beveiligingsmaatregelen permanent op orde op orde hebben. Niet alleen op technisch, maar ook op juridisch vlak.

Goede afspraken met IT-leveranciers zijn doorslaggevend

Wij weten wat er speelt op het juridisch vlak van cybersecurity en IT. Goede cyberveiligheid begint met goede IT-contracten. Daarin mogen afspraken  over de beveiliging, het updaten van IT-systemen en het maken van back-ups niet ontbreken. Gaat er toch iets mis? Dan wilt u eventuele schade kunnen verhalen. Het laten controleren van uw IT-contract zorgt ervoor dat u weet waar risico's bij cyberaanvallen liggen en hoe deze kunt voorkomen.

Wettelijke verplichtingen omtrent cybersecurity

Steeds meer regels omtrent cybersecurity worden wettelijk vastgelegd. Zo kan het zijn dat uw onderneming moet voldoen aan de NIS-2 regelgeving. Hierin staan diverse verplichten op het vlak van de beveiliging van uw digitale netwerken, informatiesystemen en infrastructuren. Voldoet uw organisatie niet aan de wet dan kunnen hoge boetes volgen. Wanneer er persoonsgegevens lekken spelen privacy aspecten uit de AVG ook een belangrijke rol.

Hoe u uw cyber resilience kunt vergroten

Wij zijn als kantoor gespecialiseerd in de juridische aspecten rondom cybersecurity en IT en kunnen u bij uitstek helpen in dit complexe speelveld te manoeuvreren, risico’s te inventariseren en afspraken met betrekking tot uw IT-leverancier goed vast te leggen. Daarnaast zijn wij in staat om uw organisatie op het vlak van cybersecurity juridisch door te lichten en concrete aandachtspunten en verbeterpunten aan te reiken. Op die manier kunt u de cyber resilience van uw organisatie vergroten en uw organisatie klaar maken voor de toekomst.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in cybersecurity is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.


Cybersecurity? Blijf scherp

Wilt u volop ondernemen, zonder zorgen over cybersecurity? Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de risico's en mogelijkheden tot verbetering uw cyber resilience .

Neem veilig contact op