Onze advocaten geven praktisch advies bij complexe juridische overeenkomsten

Als expediteur treedt u op als tussenpersoon, in het complexe speelveld van uw opdrachtgever, vervoerder en andere partners. In nationale of internationale context. Daarbij is het van groot belang de afspraken goed vast te leggen. Hoe u dat het beste doet, verschilt per vervoersmodaliteit die u aanbiedt. Doet u dat in het geval van wegvervoer bijvoorbeeld niet goed en wordt u aangemerkt als transporteur, dan heeft u een veel grotere verantwoordelijkheid en loopt u een sterk verhoogd aansprakelijkheidsrisico als er tijdens het transport bijvoorbeeld schade aan de lading ontstaat. “Goed in, slecht uit”, kan dan ineens uw verantwoordelijkheid worden.

Goede afspraken zijn doorslaggevend

Wij weten wat er speelt op het juridisch vlak binnen de expeditie-branche. Het op de juiste manier vastleggen van uw afspraken met uw opdrachtgever, vervoerder en partners schept aan de voorkant duidelijkheid en voorkomt in veel gevallen aan de achterkant problemen. Uw rol moet duidelijk zijn vastgelegd, de FENEX-voorwaarden (of uw eigen voorwaarden) dienen van toepassing te zijn verklaard en correct ter hand gesteld, en uw risico’s en aansprakelijkheden dienen beperkt te zijn. Wij zorgen voor de juridisch inrichting, zodat u zich kunt richten op het maken van de best mogelijke (charter)deal. Ook als er onverwachts toch een juridisch probleem ontstaat, staan wij ook voor u klaar.

Snel duidelijkheid

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in expeditie-overeenkomsten is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.


Expeditie-overeenkomsten? Blijf scherp

Wilt u zeker weten dat een licentieovereenkomst uw belangen dient? Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Dit zijn onze advocaten