Waarom juridisch advies bij het opstellen van transportovereenkomsten essentieel is

Transportovereenkomsten bieden een raamwerk voor het efficiënt vervoeren van goederen en zorgen ervoor dat u een duidelijk begrip heeft van uw rol: als vervoerder, verzender, overlader of afnemer. Uw verplichtingen en verantwoordelijkheden, maar ook die van ketenpartners, dienen helder en overzichtelijk te zijn. Dit geldt voor zowel het vervoer via de weg, als via het spoor, lucht, zee, water of multimodaal. Deze overeenkomsten bevatten doorgaans details over bijvoorbeeld de reikwijdte van de diensten, tarieven, betalingsvoorwaarden, volumes en capaciteit, aansprakelijkheid, verzekering, toepasselijke regelgeving en geschillen.

Bij onenigheid streven we naar een constructieve en duurzame oplossing

Beschadiging, verlies of vertraging bij de aflevering van de lading levert naast praktische problemen ook juridische problemen op, die u met goede afspraken zoveel mogelijk kunt voorkomen. Dit geldt zowel als u verzender bent, vervoerder, de overslag regelt of degene die de goederen correct en tijdig wenst te ontvangen.

Bij tegenstrijdige belangen en discussie over afspraken houden we net als u oog op de bal. Daarom gaan we bij voorkeur voor een elegant akkoord, zodat uw zakenrelatie constructief blijft. Is procederen de enige optie, dan weten we uit ervaring welke tactiek leidt naar winst. 

Daarbij kunnen wij u ook helpen om de afspraken over het duurzaam vervoeren, scherp en concreet neer te zetten. En voor u optreden als het in de praktijk anders blijkt te gaan dan afgesproken.

Snel duidelijkheid

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in transport en logistiek is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.


Transportovereenkomsten? Blijf scherp

Wilt u zeker weten dat uw belangen veilig zijn in de hele keten van vervoer? Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden bij transportovereenkomsten.

Dit zijn onze advocaten